Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Nicușor Dan vrea să îl demită pe șeful Direcției Juridice a PMB / Numai că Adrian Iordache a acupat funcția prin concurs /BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 
Nu scăpăm de hârtii! Guvernul Orban se acoperă cu documente, în plină pandemie: pasează responsabilitatea către medicii de familie. Doar la presiunea publică a renunțat ministrul Sănătății să le impună părinților declarația pe propria răspundere, dar acum cere alta,..

DOCUMENT. Tătaru nu se lasă și impune adeverință medicală standard de la cei 3,6 milioane de elevi

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, nu s-a lăsat, după ce a renunțat la declarația pe propria răspundere pe care voia să o impună părinților, astfel că acum cere de la aceștia să depună la școală, pentru copii, o adeverință medicală pentru „înscrierea în colectivitate”.

Direcțiile de sănătate publică (DSP) au primit modelul standard al adeverinței pe care toți cei 3,6 milioane de elevi trebuie să o obțină obligatoriu de la medicul de familie, înainte de începerea noului an școlar.
 
Cum era de așteptat, medicii de familie critică faptul că, în plină pandemie, trebuie să EXAMINEZE aproape 4 milioane de elevi, în cele câteva zile până la începerea școlii (14 septembrie).

UPDATE: Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) a acuzat, joi, că este un abuz ce li se cere medicilor de familie, cu câteva zile înainte de începerea școlii, deoarece legea prevede eliberarea avizelor epidemiologice şi a adeverinţelor de sport numai la începutul ciclului de studiu.

„Astfel de solicitări exced legislaţia în vigoare şi nu doar că reflectă necunoaşterea legii de către cei care încurajează eliberarea acestor documente, ci reflectă totodată şi necunoaşterea riscului la care sunt supuşi părinţii şi copiii în mod inutil”, afirmă SNMF într-un comunicat remis presei. 

Medicii de familie: Este un abuz! Legea nu prevede adeverință la fiecare debut de an școlar
 Potrivit modelului standard transmise către DSP, adeverinţa medicală pentru înscrierea în colectivitate se eliberează în următoarele circumstanţe, potrivit legii:
  • a) La înscrierea în fiecare ciclu de învăţământ – se eliberează de către medicul de familie sau de către medicul colectivităţii de la care provine copilul.
  • b) La terminarea unui ciclu de învăţământ preuniversitar – se eliberează de către medicul care are în supraveghere colectivitatea.
  • c) La transferul elevului într-o altă unitate şcolară – se eliberează de medicul care are în supraveghere unitatea de învăţământ de la care se transferă
 
2K Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv