Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Buzău anunță că doi buzoieni au fost confirmați până acum cu boala Lyme, boală transmisă prin intermediul înțepăturilor de țânțari și, mai ales, prin intermediul mușcăturilor de căpușe.

Al doilea caz înregistrat a fost la o femeie din localitatea Fundeni Zărnești. Aceasta a mers la medic reclamând că a fost mușcată de o căpușă.

A primit tratament și a fost lăsată să plece, neprezentând o altă simptomatologie. Ulterior, analizele de laborator au scos la iveală prezența bolii Lyme.

Peste 100 de buzoieni au reclamat, în ultimele zile, faptul că au fost mușcați de căpușe. Asta din cauza invaziei provocate de temperaturile extrem de ridicate pentru această perioadă a anului, dar și din cauza faptului că autoritățile locale au anunțat că abia pe 12 mai vor începe tratamentele specifice pentru dezinsecție, cu o întârziere de două săptămâni.

Până atunci, se recomandă utilizarea cremelor specifice din farmacii, dar și ca bebelușii să fie plimbați în cărucioare acoperite cu plasă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version