Victor Ponta mai trage de timp cu plagiatul: el a contestat – în ultima zi în care putea face acest lucru – decizia CNATDCU de retragere a titlului de doctor, în ciuda faptului că 34 din cei 35 de membri ai Consiliului prezenți la ședința din 30 iunie au dat verdict de plagiat.

ponta 1

Fostul premier a depus contestația în 15 iulie iar CNATDCU are la dispoziţie 10 zile pentru a analiza dacă o respinge sau nu.

Iată procedura: Consiliul General CNATDCU numeşte o comisie de analiză a contestaţiei, formată din trei membri CNATDCU care nu au fost implicaţi în analiza sesizării şi nu se află în situaţie de conflict de interese cu vreuna dintre părţile implicate.

Raportul comun al membrilor acestei comisii este transmis spre consultare membrilor Consiliului General al CNATDCU în termen de maximum 7 zile de la înregistrarea contestaţiei.

„Dacă pe parcursul analizei contestaţiei, persoana vizată recunoaşte prin adresa autentica încălcarea standardelor de etica profesionala şi îşi exprimă acordul privind retragerea titlului de doctor, preşedintele CNATDCU poate propune Consiliului General, fără a mai include analizele şi documentele prevăzute la art. 6-17, retragerea titlului de doctor”, se arată în regulementul de funcţionare CNATDCU.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version