Brânza de la fabrica de lactate din Jibou, consumată de elevii din Pitești care au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară, nu a fost infestare cu bacteria E-coli, potrivit analizeloe de laborator primare ale Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Sălaj.

branza_de_vaci
sursă foto rfiro

Astfel, unitatea producătoare nu poate fi incriminată. Însă contaminarea ar fi putut să fie realizată pe traseu.

DSVSA Sălaj a făcut controale și în 108 unități de alimentație publică din Sălaj și Cluj, fără a se găsi în stoc produse lactate din lotul din care au consumat elevii din Pitești.

Pe de altă parte, la unitatea de catering din Argeș au fost constatate nereguli privind manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Peste 40 de copii care prezentau simptome de toxiinfecție alimentară, toți elevi ai Școlii I.L. Caragiale înscriși într-un program de tip after-school, s-au prezentat la sfârșitul săptămânii trecute la unitățile medicale din Pitești după ce au mâncat la cantina care deservește unitatea de învățământ, la o parte dintre pacienți fiind confirmată prezența adenovirusului.

În probele recoltate din brânza servită elevilor de la Școala I. L. Caragiale din Pitești, internați cu toxiinfecție alimentară după ce au mâncat la o cantină, au fost identificată prezența bacteriei E-coli și a unui stafilococ, potrivit rezultatelor parțiale ale analizelor efectuate de (DSVSA) Argeș.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version