Primăria Sectorul 5 București a lansat joi, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal, competiția sportivă „Mini Euro”, pentru a celebra Ziua Europei.

Dedicată elevilor din unitățile de învățământ ale Sectorului 5 și organizată în premieră, în preambulul sărbătoririi Zilei Europei, manifestarea își propune să aducă în atenție importanța practicării sportului de către copii și tineri, dar și să celebreze ideea de multiculturalitate.

Conceptul sub care se desfășoară competiția vizează participarea a aproximativ 120 de elevi din 24 de școli ale Sectorului 5, reuniți în tot atâtea echipe reprezentând 24 de state afiliate UEFA, printre care și România.

Susținută de cadre didactice, fiecare echipă participantă și-a amenajat propriul stand în cadrul căruia a prezentat informații referitoare la școala în care studiază, specificul cultural, tradițiile și obiceiurile țării sub culorile căreia va performa în cadrul competiției sportive.

La acest eveniment de lansare, primarul Daniel Florea i-a avut ca invitați speciali pe înalții oficiali ai ambasadelor țărilor pe care echipele de elevi din Sectorul 5 le reprezintă în competiție, cât și pe cei ai Federației Române de Fotbal.

Nume mari ale fotbalului românesc, precum Marius Lăcătuș, Ștefan Iovan și Adrian Bumbescu, s-au alăturat acțiunii.

Meciurile turneului „Mini Euro” vor debuta sâmbătă, 6 mai, la ora 9.00, pe terenurile a 3 unități de învățământ din Sectorul 5: Liceul Teoretic „Ștefan Odobleja”, Liceul Teoretic „Ion Barbu” și Școala Gimnazială nr. 124.

Marea finală se va desfășura marți, 9 mai 2017, de Ziua Europei, pe Arena Națională.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version