La aproape trei decenii de la Revoluția din 1989, un nou caz revoltător arată că România este țara nimănui, o țară în care fiecare face ce vrea.

O înregistrare făcută publică de paznicul Școlii speciale nr. 4, din București, scoate la iveală faptul că profesorii acestei unități de învățământ obișnuiesc să-i bată pe elevi, deși micuții au probleme medicale grave.

Ba chiar unul dintre profesori are puterea să recunoască faptul că obișnuiește să recurgă la asemenea gesturi “pentru că altfel nu putem să-i ținem în frâu. Batem la ei ca la fasole. Toți batem la ei. Trebuie să-i pedepsim, să-i învățăm de mici să știe de frică”.

Mai mult, ancheta a scos la iveală faptul că profesorii obișnuiesc să-i lege cu funie de calorifer sau alte obiecte de mobilier și chiar își găsesc anumite locuri speciale pentru a-i bate fără să fie văzuți de camerele de supraveghere.

Centrul European pentru Drepturile Copiilor s-au sesizat pe această temă și anunță că au trimis scrisori către premier și ministrul Educației pentru a atrage atenția în legătură cu ce se întâmplă la școala respectivă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version