În perioada Programului “Şcoala Altfel“ (18 şi 22 aprilie), RADET București invită pentru prima oară elevii claselor  V – XII la „radiografia sistemului circulator” al termoficării. 

radet, termic 2

Regia organizează simultan “Ziua Porţilor Deschise”, proiect organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti şi inspectoratele școlare de sector.

“Le vom prezenta elevilor «venele şi arterele» sistemului de alimentare centralizată cu energie termică. În conceperea acestui proiect am plecat de la faptul că toţi suntem familiarizaţi cu apa caldă şi căldura resimţite în casele noastre, dar ne este străin modul în care acestea se produc”, a declarat Valentin Viţalariu, directorul general al RADET.

Termoficarea din Bucureşti se prezintă ca un ansamblu de instalaţii termoenergetice bine definit, prin care se asigură încălzirea şi apa caldă de consum. El cuprinde unităţi de producere, reţeaua de transport şi distribuţie a agentului termic secundar pentru prepararea apei calde de consum şi asigurarea încălzirii, puncte şi module termice, cu instalaţiile şi utilajele aferente.

“Mai ales elevii din an terminal vor putea avea o nouă orientare şcolară şi profesională. Vor vedea importanţa muncii în echipă, provocările şi efortul depus de oameni pentru ca în casele noastre să ajungă căldura în calorifere. Ne dorim ca gradul de responsabilitate în ceea ce priveşte folosirea resurselor naturale şi protecţia mediului să crească, mai ales în rândul tinerilor”, a mai spus dir.Viţalariu.

Într-o vizită de 60 de minute, elevii vor cunoaşte Dispeceratul General al regiei – ”creierul sistemului circulator” al termoficării, Centrala Termică Zonală de la Casa Presei Libere – ”inima sistemului circulator”, precum şi activităţile din câteva puncte termice automatizate aflate în fiecare sector al Capitalei.

“Specialiştii le vor spune ce este cogenerarea şi le vor vorbi despre avantajele  sistemului centralizat faţă de alte sisteme alternative de încălzire: siguranţă în exploatare, atitudinea prietenoasă faţă de mediu și reducerea cheltuielilor”, a concluzionat directorul general al RADET.

Școlile pot face înscrieri la telefoanele: 0721.290.627; 0372.757.122 şi e-mail daria.mirea@radet.ro.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version