Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a dat în judecată Guvernul Orban şi ministerele Educației, Transporturilor și Dezvoltătii, pentru abrogarea HG 309/1996, care împiedică acordarea reducerilor legale de 50%.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

“Atragem atenţia asupra faptului că, din cauza neglijenţei persoanelor responsabile din cadrul administraţiei publice centrale, un act normativ, HG 309/1996, care ar fi trebuit abrogat încă de la abrogarea fostei legi a educaţiei, în baza căreia a fost emis, a rămas în vigoare şi produce efecte dăunătoare în ceea ce priveşte asigurarea accesului liber la educaţie pentru toţi copiii. În acest sens, organizaţia noastră a transmis încă din luna aprilie o cerere către Guvern, prin care solicitam abrogarea acestui act, şi propunerea ca o nouă hotărâre de guvern să aprobe normele de aplicare pentru reducerile elevilor, adaptate la contextul economic şi juridic actual. Din cauza faptului că nu am primit un răspuns, la începutul acestei săptămâni, Asociaţia Elevilor din Constanţa a iniţiat o acţiune în anularea acestui act normativ”, au precizat reprezentanţii Asociaţiei Elevilor, într-un comunicat transmis joi. 

AEC continuă, în acest fel, demersurile pentru obţinerea reducerilor elevilor la transportul judeţean, în conformitate cu art. 84, alin. (1) şi (2) din Legea educaţiei naţionale şi după ce Tribunalul Constanţa a respins cererea iniţială, motivând că nu este de responsabilitatea Consiliului Judeţean.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version