La patru zile de la exploziile devastatoare din Crevedia, situația răniților – majoritatea pompieri – este următoarea: 19 au fost externați, 3 sunt în stare critică iar 22, în stare medie sau ușoară, internați în spitale din București, iar 12 au fost transferați în străinătate.

sursă foto Primăria Crevedia

Amintim că două persoane, soț și soție și-au pierdut viața în urma exploziilor. Bărbatul a făcut infarct, în urma unui atac de panică atunci când a văzut explozia și a știut că soția sa, aflată în stația GPL cu pricina, nu mai are nicio șansă. Femeia a murit a doua zi, la spital, având arsuri pe mai mlt de 90% din suprafața corpului.

Iată raportul Ministerului Sănătăți, miercuri:

  • 3 pacienți sunt în stare critică, intubați și ventilați mecanic. Doi sunt internați la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, iar unul la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni”. Acesta din urmă este unul dintre cetățenii nepalezi care are arsuri pe mai bine de 90% din suprafața corpului, iar în aceeași situație se află și ceilalți doi pacienți. Cei trei răniți nu au putut fi transferate în străinătate.
  • 22 de pacienți internați se află în stare medie sau ușoară, dintre care: 11 – la Spitalul Floreascai; 6 – la „Bagdasar Arseni”; 3 – la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri București; un pacient la Spitalul Universitar; un pacient la Spitalul Elias.
  • 19 pacienți au fost externați, până în acest moment.
  • 12 pacienți au fost transferați în străinătate. În Belgia au ajuns doi dintre pompieri, iar unul dintre aceștia are o evoluție favorabilă, au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății. Este vorba despre un pompier care are arsuri pe aproape 20% din suprafața corpului. Un pompier transferat în Milano rămâne în continuare în stare critică. Cei mai mulți oameni dintre cei tratați în spitalele din străinătate sunt intubați, iar starea lor este monitorizată continuu.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version