Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat sâmbătă seară, după exploziile devastatoare de la stația GPL din Crededia, jud. Dâmbovița, că împreună cu responsabilii din celula de criză de la MAI vor face „tot ceea ce e necesar cu profesionalism”, inclusiv activarea Mecanismului de protecție civilă.

„Ministerul Sănătății are 6 spitale de urgență care sunt în subordine. Ne-am coordonat și cu spitale care au capacitatea de a trata în secțiile ATI pacienții care au probleme. Avem disponibile 60 de paturi de ATI. La celula de criză de la MAI participă 2 secretari de stat de la Ministerul Sănătății. Avem nevoie de coordonare, ea e realizată la nivelul MAI. Partea de asistență medicală o vom asigura, iar împreună vom decide transferul pacienților în străinătate activând Mecanismul de protecție civilă. E o tragedie și facem tot ceea ce e necesar cu profesionalism, fără niciun fel de rabat, astfel încât oamenii să se simtă în siguranță. Ne pregătim să acordăm și consiliere psihologică familiilor victimelor”, a declarat Rafila, într-o intervenție telefonică la Digi24.

UPDATE! Explozii  la staţia GPL de pe DN1A, la Crevedia: 2 morți și 57 de răniți- dintre care 43 pompieri, polițiști și jandarmi
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version