La 48 de ore de la scandalul provocat de demisia a doi repurtați doctori de la Spitalul Colentina, Gabriela Firea, primarul Capitalei, a făcut anunțul mult așteptat.

Silvi Ifrim (sursa foto cotidianul.ro)

Astfel, miercuri, Firea a anunțat că Silvi Ifrim, controversatul manager al spitalului, și-a dat demisia de onoare. Silvi Ifrim a fost pusă la zid de medicii Ionuț Gobej și Dorin Bica.

Aceștia își dăduseră demisia luni, acuzând-o pe Silvi Ifrim că a pus secția de neurochirurgie și întregul spital pe butuci. Medicii au reclamat faptul că au fost obligați să refuze peste 60 de cazuri grave pe motiv că nu există personal, nu există consumabile și medicamente, iar programul operațional este restricționat.

Ulterior, Firea i-a chemat pe cei doi medici la discuții, mai mult pentru a-și face reclamă, și i-a înștiințat că este de acord cu revendicările lor și că în fruntea spitalului va fi instalat un favorit al lor.

Prinsă la înghesuială, Silvi Ifrim și-a anunțat, miercuri, demisia. Firea a bravat precizând că “doamna manager Silvi Ifrim a pus mai presus de opinia domniei sale interesul pacienților și al Spitalului Colentina”.

Noul manager interimar va fi anunțat joi, însă un rol important în conducerea și organizarea spitalului îl va avea doctorul Rodica Olteanu, cea care își dăduse demisia cu două săptămâni în urmă și care a fost reinstalată drept director medical, la recomandarea lui Ionuț Gobej, care ar urma să fie și el șeful secției de neurochirurgie.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version