Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunţat, miercuri seara, că toate cele 19 spitale care aparţin de Primăria Municipiului Bucureşti vor intra într-un amplu proces de renovare şi igienizare.

firea

Decizia a fost luată după ce Firea a participat la o întâlnire cu managerii şi directorii medicali ai spitalelor respectiv, edilul fiind de părere că “nu putem trece la dotarea lor până nu facem curăţenie”.

Firea este convinsă că “putem şi noi să avem spitale la standarde europene. Dar pentru asta trebuie să creştem condiţiile de lucru şi calitatea actului medical şi să tratăm cu mare responsabilitate raportul infecţiilor intraspitaliceşti”.

Planul edilului este susţinut de Răzvan Niţu, directorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, şi de Turkes Ablachim, directorul medical interimar al aceleiaşi instituţii.

Primul susţine că “este necesară o atenţie sporită în ceea ce priveşte execuţia bugetului astfel încât banii alocaţi să fie cheltuiţi în integralitate”. Turkes Ablachim le-a reamintit directorilor de spitale că “avem obligaţia ca până la sfârşitul lunii februarie să întocmim Planul Alb pentru managementul incidentelor cu victime multiple şi de a-l depune la Direcţia de Sănătate Publică, conform Dispoziţiei emise de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului de Interne, la data de 30 decembrie 2016”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version