Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, anunță că ia în calcul posibilitatea de a închide școlile din București în ultimele două zile de cursuri din această săptămână, respectiv joi și vineri.

Asta pentru că peste București au căzut deja precipitații însemnate cantitativ, iar prognoza meteorologilor nu este deloc îmbucurătoare, existând pericolul ca până la începutul săptămânii viitoare să avem parte în continuu doar de precipitații și temperaturi extrem de scăzute pentru această perioadă a anului.

Firea mizează în special pe ideea că elevii ar trebui protejați în condițiile în care există riscul unor accidentări din cauza faptului că majoritatea zonelor de acces sunt înghețate.

Pe de altă parte, primarul general al Capitalei dă asigurări că nu sunt probleme de trafic în București și anunță că “arterele principale au fost curăţate în proporţie de 95%, iar pe cele secundare s-a acţionat în proporţie de aproximativ 40%. Având în vedere că ninge în continuare, operatorii de deszăpezire acţionează permanent în baterie (utilaje grupate de îndepărtat zăpada şi care împrăştie materiale antiderapante) atât pe principalele artere de circulaţie, cât şi pe cele de legătură. Operatorii de deszăpezire au fost somaţi să accelereze operaţiunile de degajare a trotuarelor şi a arterelor secundare, să aplice tratamente cu materiale antiderapante în cel mai scurt timp, în caz contrar aceştia urmând să fie sancţionaţi conform legislaţiei în vigoare”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version