Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Iohannis, mesaj pentru cei ce votează moțiunea de cenzură: Cu certitudine nu vom avea guvern PSD /  JUSTIȚIE: Frații interlopului Emi Pian ucis la barbut, reținuți de procurori / Încă o persoană din clanul Duduienilor va fi dusă la mandat /

 

Breaking News:
 

Firea cere din nou redeschiderea Spitalului Colentina: Marcăm o săptămână de la minciuna lui Tătaru

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a acuzat, miercuri, pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, că menține închis pentru pacienții Covid-19 Spitalul Colentina, deși a promis public, în urmă cu o săptămână, că va dispune redeschiderea acestuia pentru pacienţii cronici.

Firea a precizat, la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), că acest spital cu 860 de paturi a avut, de la închiderea în 15 martie, odată cu starea de urgență, „până într-o sută sau 100 şi ceva de pacienţi COVID-19, care puteau fi preluaţi de spitalele de boli infecţioase şi tropicale din Capitală, sau Ministerul Sănătăţii putea pregăti ca spital suport COVID un alt spital de mai mici dimensiuni, nu unul de 860 de paturi şi unde sunt secţii unice în ţară sau foarte rare”.

„Astăzi se împlineşte o săptămână de la declaraţia ministrului Sănătăţii, care a afirmat la televizor (…) că se redeschide Spitalul Colentina pentru toţi pacienţii cronici, peste 20.000 de pacienţi lunar. (…) Marcăm o săptămână de la o minciună, pentru că Spitalul Colentina în continuare e închis pentru bolnavii cronici. (…) Solicităm măsuri de urgenţă, măsuri ferme din partea Guvernului, astfel încât Spitalul Colentina să se redeschidă pentru pacienţii cronici”, a afirmat Firea.

Ea a precizat că peste 60% dintre pacienţii acestui spital sunt din ţară, iar ceea ce se întâmplă este “o mare nedreptate”.

“Protestez aşadar faţă de minciuna transmisă acum o săptămână că se redeschide a doua zi Spitalul Colentina şi că va primi aviz de la DSP şi se dovedeşte încă o dată, din păcate, că Ministerul Sănătăţii este departe de nevoile bucureştenilor, este imun practic la strigătul de alarmă al bolnavilor cronici care au nevoie de medicii de la Spitalul Colentina şi este în dispreţ total faţă de Bucureşti”, a adăugat Gabriela Firea. 

26 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv