În perioada 1-3 martie va avea loc, la Poiana Brașov, concursul de schi alpin pentru copii și tineret FIS Children Trophy, a juns la ediția a 5-a.

Competiția va alinia la start aproximativ 100 de sportivi schiori, fete și băieți, din categoriile U14 și U16, din țări precum Austria, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Slovenia, Ungaria, Slovacia, Grecia, Turcia, Liban, Georgia, Brazilia, Argentina sau Ucraina

Mai înainte însă, în perioada 22 – 25 februarie, va avea loc FIS RACE, concurs organizat de Asociația de Turism Poiana Brașov împreună cu Federația Română de Schi și Biatlon și cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

Anul acesta, FIS RACE aduce două premiere: sub egida sa vor avea loc Campionatele Naționale ale României, iar la linia de start și-au anunțat prezența până acum schiori de top, din afara țării, precum: Benjamin SzollosSki Team Israel, Jan Rechtenberg –  Ski Team Czech Republic, Isac HedstroemSki Team Sweden, Nikolaos Mavropoulos – Ski Team Greece sau Kristian PavelkaSki Team Slovakia

„Încercăm ca prin buna organizare a acestor evenimente sportive să creăm un cadru propice pentru a primi de la Federația Internațională de Schi dreptul de a organiza competiții de clasă cum ar fi Cupa Europei. Năzuim către aceste idei, convinși fiind că munca echipei de organizare nu va fi în zadar. Un prim pas extrem de important a fost făcut și în perioada 22-25 februarie când vom avea pe pârtia SubTeleferic Campionatele Naționale ale României la Schi Alpin – o competiție organizată sub denumirea de FIS RACE”, spune Dan Ghiță, președintele Comitetului de Organizare FIS Children Trophy și FIS Race.

Cheia succesului, explică Ștefan Țînț, principalul promotor al evenimentului, dincolo de sprijinul de care dispunem din partea Primăriei Brașov, este sponsorizarea din partea firmelor private care fac posibilă organizarea acestor evenimente. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version