Simion Hăncescu, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), a anunțat, joi, ca dascălii sunt la un pas de a intra în grevă generală.

sursa foto libertatea.ro

Liderul FSLI a precizat că sindicaliștii au oferit un ultimatum celor de la Ministerul Educației pentru rezolvarea de urgență a problemelor din sistem.

Una dintre marile nemulțumiri ale sindicaliștilor este prevederea conform căreia dările către stat sunt raportate la salariul minim pe economie, respectiv la 1.900 de lei.

Hăncescu susține că “în aceste condiții, mulți angajați din Învățământ ar trebui să muncească pe 0 lei sau să vină cu bani de acasă. La 1.900 de lei salariul minim, taxele sunt cam de 600 de lei pe lună. Avem educatori și îngrijitoare lucrează pe mai puțini bani. Aceste persoane ar trebui să vină cu bani de acasă”.

O altă mare problemă este absența serviciilor de pază din școli, existând unități de învățământ chiar din București unde elevii nu au protecție.

În acest sens, liderul FSLI precizează că “situația este extrem de gravă. Orice psihopat sau orice drogat poate să intre într-0 școală și să omoare un elev”.

Hăncescu vrea eliminarea profesorilor cu probleme psihice din sistem, “pentru că știm cu toții cum se poate transforma un om cu schizofrenie, de exemplu. Ei încă au posibilitatea să predea, atâta timp cât aduc hârtii care să arate că sunt sub tratament”.

Nu în ultimul rând, Hăncescu atrage atenția asupra problemelor care țin de birocrație: “Chiar în București, în Sectorul 3, avem în jur de 360 de cadre didactice neplătite pe luna ianuarie. Contabilii și-au dat demisia și nu are cine să le facă ștatele de plată”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version