În perioada de 31 martie 2016 și 2 aprilie 2016, la sediul Fundației pentru Tineret a Municipiului București (FTMB) din Calea Șerban Vodă, nr. 213 – 217, sector 4, București, Consiliul Tineretului din România (CTR) și-a desfășurat lucrările seminarului “Dialog cu tinerii privind abordări strategice în activitatea de tineret” și sesiunea formală a Adunării Generale a CTR.

FTMB, gazda tinerilor din toată țara

La deschiderea evenimentului au luat cuvântul: dl. Mihai Dragoș – Președinte CTR, dna. Ligia Deca – Consilier de Stat în Administrația Prezidențială – care a prezentat mesajul Președintelui României, dl. Klaus Iohannis, dl. Cristian Cosmin – fost Secretar de Stat în Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) – care a prezentat mesajul Președintelui Senatului României, dl. Călin Popescu Tăriceanu, dna. Violeta Alexandru – Ministrul Consultării Publice și Dialogului Civic, dna. Narcisa Lecușanu – Secretar de Stat în Ministerul Tineretului și Sportului, dl. Andrei Popescu – Secretar de Stat în Ministerul Tineretului și Sportului, dl. Sorin Cîmpeanu – Președinte al Consiliului Național al Rectorilor.

Temele în dezbatere au fost următoarele:

  1. Strategia Națională în domeniul politicii de tineret și incluziunea tinerilor;
  2. Politicile de ocupare, autonomia și incluziunea tinerilor;
  3. Accesul la educație și abandonul școlar;
  4. Legislație în domeniul tineretului. Politici de dezvoltare a sectoruluineguvernamental de tineret;
  5. Fundațiile pentru Tineret din județe și Municipiul București;
  6. Dezvoltarea sectorului neguvernamental de și pentru tineret – OG 26/2000;
  7. Mecanisme de finanțare – Legea 350/2005 și metodologiile concursurilor de proiecte ale MTS;
  8. Legea Tinerilor;
  9. Sesiunea formală a Adunării Generale a CTR.

Președintele CTR, dl. Mihai Dragoș, în alocuțiunea sa, a ținut să precizeze faptul că a beneficiat de întreg suportul material, financiar și tehnic al Fundației pentru Tineret a Municipiului București (FTMB), mulțumind pe această cale Președintelui acesteia, dl. Ticu Plăcintă.

Cu această ocazie a avut loc și Gala Alumni CTR, eveniment datorat  împlinirii a 18 ani de la înființare și a 10 ani de la dobândirea statutului juridic, la care au participat și veterani ai mișcării de tineret din România, cum ar fi domnii: Nicolae Vasilescu, Ioan Voica, Valentin Mărgineanu, Romeo Moșoiu, Iulian Dascălu, Corneliu Vișoianu, Octav Marcovici, Alecu Tudor și mulți alții.

Partenerii CTR la acest eveniment au fost: Fundația pentru Tineret a Municipiului București (FTMB), Fundația Națională pentru Tineret (FNT), Universitatea de Științe Agricole a Municipiului București (USAMB).

author avatar
Focus Social
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version