​Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, propune ca testele PISA să le fie date spre rezolvare și profesorilor, care, în opinia sa, ar trebui evaluați, după rezultatele catastrofale obținute de elevi.

„Așa cum știți, eu sunt mai orientat pe soluții, nu povești. Așa că propun să fie date aceleași teste PISA profesorilor. Veți avea o mare surpriză. Ar trebui evaluați toți profesorii: celor sub nivel să li se livreze o formare adaptată timp de un an pentru a ajunge la nivel, iar dacă nu reușesc nici atunci… asta e. În loc de miliarde date oengeurilor de apartament mai bine am face un moment zero al reselecției profesorilor… Imbecilizarea adusă de pesedizare a cotropit de multă vreme universitățile iar acum a ajuns la clasă și schimonosește mințile copiilor noștri”, a scris fostul ministru pe Facebook.

Funeriu a atașat și un grafic relevant în privința ”mutilării” Legii educației adoptate în timpul mandatului său de ministru.

Raportul PISA arată că 59% dintre elevii români pot înțelege un text de mărime medie și doar 1% au rezultate foarte bune la citire sau la științe.

Analfabetismul funcțional se adâncește în rândul elevilor – rezultate PISA

Cu toate acestea, noul ministru al educației, Monica anisie, nu se declară îngrijorată.

VIDEO. Profesoară de limba română, Monica Anisie nu este îngrijorată că unul din doi elevi citește fără să înțeleagă ceva

În schimb, liderul PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloș, a taxat declarația Monicăi Anisie:

Cioloș: Seninătatea doamnei ministru a Educației ne dă fiori
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version