Mai sunt doar câte zile până începe noul an şcolar, dar situaţia din teritoriu este mai dificilă ca oricând.

scoala-clasa2-550x366

Asta pentru că tragedia din Club Colectiv a înăsprit condiţiile de existenţă inclusiv a unităţilor de învăţământ, iar lucrările de întreţinere şi dezvoltare se fac româneşte, adică cu viteza melcului.

Situaţia este extrem de delicată inclusiv în Bucureşti şi este confirmată chiar de către Gabriela Firea, primarul Capitalei.

Într-o intervenţie avută marţi, Firea a precizat că sunt circa 500 de unităţi de învăţământ, numai în Bucureşti, care nu au primit până acum aviz ISU.

“M-am întâlnit luni cu primarii de sectoare care aveau situaţia în ceea ce priveşte unităţile de învăţământ, mi-au defalcat categoriile de probleme semnalate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). Din nefericire, o situţie tragică, cum a fost cea de la Colectiv, a înăsprit foarte mult condiţiile de avizare din partea ISU şi acum, unităţi care nu ar fi avut niciun fel de problemă în a primi astfel de avize sunt în oarecare dificultate. Primarii de sectoare, care au în administrare toate şcolile din Capitală, mi-au spus că au situaţia sub control şi sunt într-o permanentă legătură cu reprezentanţii ISU tocmai pentru a obţine toate avizele necesare şi pentru a îndrepta probleme pe care le au în acest moment. Sunt aproape 500 de şcoli pe lista celor cu probleme”, a spus Firea.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version