Col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a atras atenția asupra pericolului de apariție a noi variante de coronavirus, dacă nu va fi introdus certificatul verde și pentru anumite categorii profesionale – între care, evident, cadrele medicale.
 
 
Altfel, va fi greu să ajungem la 70% populație vaccinată nu numai până la sfârșitul acestui an, dar nici în primele luni ale anului viitor, a spus Gheorghiță, la Digi 24:

„Nu cred că mai putem să ne permitem să repetăm la nesfârșit aceste valuri de îmbolnăviri, pentru că nu este exclus ca în perioada lunilor viitoare să se genereze o nouă variantă virală, care să se asocieze – și vedem că de obicei au fost asociate – cu o creștere a transmisibilității, care să fie mai contagioasă și care poate să fie asociată și cu scăderea protecției imunității care se obține după vaccinare. Deci, noi trebuie să preîntâmpinăm aceste lucruri”.

De aceea, campania de vaccinare trebuie să continue la un ritm cât mai ridicat, pentru o stabilitate epidemiologică nu doar în momentul actual, ci pentru lunile următoare, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.
 
În momentul de față, aproximativ 50%ă din populația globului a primit cel puțin o doză de vaccin, ceea ce este peste media acoperirii vaccinale din România, care se apropie de doar 45% din populația adultă.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version