Consiliul Local al Sectorului 1 București a hotărât să rămână deschise și în perioada vacanței de vară opt grădinițe din Sectorul 1, cu nouă locații, astfel că 725 de preșcolari pot beneficia în această vară de programul “Grădinița de Vacanță” față de 650, anul trecut.

Programul “Grădinița de Vacanță” se va derula în perioada 1 iulie – 30 august, în fiecare zi de luni până vineri.

“Având în vedere succesul de care s-a bucurat programul în cursul anilor trecuți și  ținând seama de numeroasele solicitări primite din partea părinților, Primăria Sectorului 1 a decis să suplimenteze numărul de locuri alocate programului „Grădinița de Vacanță”. Astfel, 725 de preșcolari care învață în grădinițele de stat din Sectorul 1 pot merge la grădiniță pe perioada verii față de 650, anul trecut. Finanțarea proiectului de 55 de lei/zi/preșcolar, din care 15 lei/zi/preșcolar pentru hrană și 40 de lei/zi/preșcolar pentru activități educaționale va fi asigurată integral de la bugetul Sectorului 1″, precizează primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Unitățile de învățământ preșcolar din Sectorul 1 deschise în această vară sunt următoarele: Grădinița nr. 46 – Strada Marmurei nr.13-15 (125 de locuri), Grădinița nr.52 – Strada Docenților nr.5 (100 de locuri), Grădinița nr. 116 – Strada Mendeleev nr. 27 (100 de locuri), Grădinița nr. 206 – Strada Witting nr. 14 (50 de locuri), Grădinița nr. 206 – Strada Constantin Dobrogeanu Gherea nr. 156 (50 de locuri), Grădinița nr. 222 – Strada Arad nr. 38 (125 de locuri), Grădinița nr. 248 – Strada Arthur Vîrtejeanu nr. 15 (50 de locuri), Grădinița nr. 283 – Strada Ficusului nr. 25 (75 de locuri) și Grădinița „Steaua” – Strada Ion Inculeț nr. 5-7 (50 de locuri).

Părinții care doresc ca micuții lor să beneficieze de acest program, trebuie să depună o cerere până în data de 26 iunie, la sediul uneia dintre grădinițele care rămân deschise în timpul vacanței de vară.

Programul “Grădinița de Vacanță” poate fi implementat pentru un număr limitat de locuri, astfel că, dacă este cazul, cănducerea grădinițelor poate stabili criterii specifice, cum ar fi înscrierea cu prioritate a preșcolarilor care provin din familii defavorizate (monoparentale, cu situație materială precară etc.).

Copiii vor lua parte la activităţi specifice vârstei lor şi programei de grădiniţă. În timpul vacanței de vară preșcolarii vor participa la activități extra-curriculare și extrașcolare diverse: muzică, pictură, teatru, cercuri de creație, inițiere în lucrul cu calculatorul, excursii tematice etc.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version