Guvernul Ciucă a aprobat joi, prin hotărâre, metodologia de raportare a pierderilor de vaccin anti-COVID-19.


Prin metodologie, au obligaţia să înregistreze pierderile de vaccinuri toate entităţile implicate în procesul de depozitare, distribuţie şi utilizare a vaccinurilor împotriva COVID 19, respectiv depozitul naţional şi depozitele regionale de stocare şi distribuţie, depozitele din cadrul direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, centre de vaccinare şi cabinetele medicilor de familie şi care sunt înregistrate ca utilizatori ai Registrului Electronic Naţional de Vaccinare.

„Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti monitorizează lunar raportarea pierderilor de vaccin de către centrele de vaccinare şi de cabinetele medicilor care desfăşoară activitatea de vaccinare. Institutul Naţional de Sănătate Publică monitorizează lunar raportarea pierderilor de vaccin de către centrele de depozitare. De asemenea, INSP, cu informarea Ministerului Sănătăţii, monitorizează pierderile de vaccin împotriva COVID-19, prin centralizarea rapoartelor din RENV, pe tip de utilizator/judeţ/lot/produs, într-un anumit interval de timp”, se arată într-un comunicat al Executivului.

Conform prevederilor articolului 8 din OUG 3/2021, pentru vaccinurile împotriva COVID-19 sunt admise pierderi anuale cantitative şi valorice în limită maximă de 25% calculate pentru întregul lanţ de depozitare, distribuţie şi consum al vaccinurilor.

„Pierderile înregistrate se raportează distinct, în baza documentelor justificative, de fiecare entitate implicată în procesul de vaccinare”, se precizează în comunicat.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version