Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Guvernul a prelungit cu 7 ani valabilitatea cardului de sănătate

Guvernul Orban a prelungit, în ședința de joi, cu 7 ani valabilitatea cardurilor naţionale de sănătate, emise inițial până pe 31 decembrie 2014, informează Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

„Guvernul a aprobat o Hotărâre care prevede că, începând cu luna iulie 2020, se generează şi se rescriu noi certificate digitale pentru cardurile naţionale de asigurări de sănătate emise până la data de 31 decembrie 2014. Termenul de valabilitate al acestor carduri este de 7 ani de la data rescrierii certificatului. Această reglementare vine în contextul în care valabilitatea certificatelor inscripţionate pe cardurile naţionale de asigurări de sănătate ar fi expirat în anul 2020 pentru aproximativ 4,2 milioane de carduri, urmând ca în anul 2021 să expire alte 10 milioane de carduri”, potrivit unui comunicat al CNAS transmis vineri.

Prin această prelungire, se fac economii de peste 30 de milioane de euro.

„Soluţia de prelungire a certificatelor inscripţionate pe cardurile naţionale va face economii substanţiale, de peste 30 de milioane de euro, binevenite în perioada dificilă pe care o traversăm, în care există o presiune financiară suplimentară în sistemul de sănătate determinată de pandemie”, arată Adela Cojan, preşedintele CNAS.

Costurile acestei soluţii sunt în valoare de aproximativ 550.000 de lei, faţă de 165,4 de milioane de lei, cât ar fi costat retipărirea a 14,2 milioane de carduri de sănătate. Hotărârea aprobată de Guvern degrevează bugetul Ministerului Sănătăţii pentru anii 2020 – 2021 de cheltuielile de tipărire a cardurilor a căror valabilitate expiră în această perioadă, precum şi bugetul Fondului naţional de asigurări sociale de sănătate de cheltuielile aferente distribuţiei acestora, menţionează CNAS.

„Scrierea noului certificat pe CIP-ul cardului se va face în mod automat. La nivelul aplicaţiei furnizorului de servicii medicale, în momentul introducerii cardului în cititor, sistemul va detecta certificatul expirat şi îl va înlocui fără nicio intervenţie a furnizorului”, a adăugat CNAS. 

1 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv