România se află în plină epidemie de rujeolă, autoritățile confirmând 31 de decesuri până acum și peste 7.600 de îmbolnăviri.

sursa foto radioconstanta.ro

Însă cu adevărat grave sunt perspectivele, în condițiile în care Ministerul Sănătății recunoaște că avem, în acest moment, aproape 500.000 de copii care sunt în continuare nevaccinați.

Sunt 164.828 de copii care încă nu au fost vaccinați cu ROR, aproape 110.000 de copii nevaccinați cu vaccinul teravalent, câte 90.000 de copii care nu au fost vaccinați cu vaccin hexavalent sau cu difterotetanic, dar sunt și aproape 30.000 de copii care încă nu au fost vaccinați împotriva hepatitei B.

Autoritățile dau asigurări că aceste situații se vor remedia în cel mai scurt timp, mai ales că au fost achiziționate circa 750.000 de vaccinuri BCG sau ROR.

“Toți copiii vor fi imunizați, atât cei eligibili, cât și restanțierii. Pentru toate tipurile de vaccinuri, cantitățile care s-au achiziționat de către minister și care se vor achiziționa pe viitor vor acoperi pe deplin necesarul de vaccinuri pentru toți copiii”, a fost anunțul reprezentanților Ministerului Sănătății.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version