În plină invazie a rușilor în Ucraina război în Ucraina, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a trimis la Sankt Petersburg, în acest weekend, echipa de robotică AutoVortex, singura din străinătate care a participat la Turneul regional, înainte de Campionatul Național de la Moscova, ce va avea loc în luna mai.

Mai mult, cîmpeanu a ținut să laude echipa, care s-a clasat pe locul al doilea.

Iată mesajul postat pe Facebook de Sorin Cîmpeanu:

„Felicit echipa de robotică AutoVortex pentru excelenta performanță înregistrată la Turneul regional de la Sankt Petersburg (26-27 februarie), cu atât mai mult cu cât această calificare în finala Campionatului a fost obținută în condiții competiționale atipice! În contextul dat, clasarea pe locul al doilea într-un turneu cu 21 de echipe participante este un rezultat remarcabil, care face cinste României!

Cei 7 componenți ai echipei (6 elevi și o studentă), în coordonarea profesorului Ionuț Valentin Panea (Academia de Studii Economice din Bucureşti & Universitatea Politehnica București), au avut o experiență care îi va face și mai puternici și am convingerea că va fi urmată de alte rezultate de excepție în competițiile viitoare.
AutoVortex are deja o tradiție în acest sens și sunt încrezător că va fi confirmată și dusă mai departe!”.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version