O fetiţă de 9 luni din grupul de 11 bebeluşi din Argeş internaţi cu sindrom hemolitic uremic la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti a murit în această noapte.

bebelus, spital, copii

Copilul se afla pe secţia Terapie Intensivă, intubat şi cu dializă peritoneală. „Decesul a fost declarat la ora 3 dimineaţa”, a spus purtătorul de cuvânt al spitalului. Fetiţa a fost adusă în 10 februarie la ora 15.00, din Piteşti, iar ieri starea ei se îmbunătăţise. Părinţii chiar s-au jucat cu ea, însă azi-noapte fetiţa a făcut stop cardiac.

Este al doilea caz de deces cu acest diagnostic din ultima lună, după ce o fetiţă de 11 luni, adusă la „Marie Curie” tot din judeţul Argeş, a încetat din viaţă în 4 februarie.

Bebeluşii din Argeş infectaţi cu o bacterie periculoasă au tulburări digestive severe dar păreau să răspundă la tratamente. Purtătorul de cuvânt al spitalului „Marie Curie” a anunţat duminică o îmbunătăţire a stării de sănătate a copiilor, precizând că 5 dintre ei se aflau la Terapie Intensivă, doi în stare gravă, intubaţi şi cu dializă peritoneală, iar 3 fără a fi intubaţi. Pe secţia de Nefrologie sunt internaţi alţi 6 copii, 3 dializaţi şi 3 cu funcţia renală reluată.

Autorităţile nu au descoperit nici până acum sursa contaminării copiilor, deşi presa relatează de cel puţin o săptămână despre aceste cazuri. Direcţia Sanitară Argeş a recoltat probe de la apă, laptele praf şi alte posibile surse de contaminare dar rezultatele de laborator au fost negative. Vineri, inspectorii au mers chiar şi la un lanţ de hipermarketuri pentru a verifica portocalele, după ce mai mulţi părinţi au spus că le-au dat copiilor acest fruct.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version