Un nou incendiu după tragedia din Club Colectiv a avut loc joi seară la o fabrică de pâine Vel Pitar din Braşov – fosta “Postăvarul”, de lângă Stadionul Tineretului, unde avea loc un meci din Liga a II-a: FC Braşov – CSM Râmnicu Vâlcea. 

incendiu 2

UPDATE: Ultimul rănit scos din fabrică a decedat după miezul nopţii.

Flăcările uriaşe au fost surprinse în direct de camerele video de la stadionul FC Braşov.

Primii 5 muncitori răniţi – unul grav – au fost transportaţi imediat la Spitalul de Urgenţă Braşov iar un altul, căzut de la etajul 4 în buncărul de făină adânc de 15 metri, de la etajul 1, a fost recuperat în stare de inconştienţă şi cu arsuri grave, fiind transportat ulterior de echipele de salvare care au coborât pe cordeline pentru a-l scoate de acolo.

Trei răniţi au fost internaţi la secţia de Chirurgie plastică, cu arsuri pe corp, doi sunt la Terapie Intensivă, în stare mai gravă după ce au suferit arsuri ale căilor aeriene, iar bărbatul scos de sub dărâmături a fost şi el internat la ATI, cu arsuri pe corp şi politraumatisme, în urma prăbuşirii.

La faţa locului au fost mobilizate 12 ambulanţe SMURD şi echipaje de pompieri, a anunţat Ciprian Streja, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov. El a precizat că 5 dintre persoanele rănite, chiar dacă prezintă politraumatisme şi arsuri, sunt conştiente.

Deflagraţie de la vaporii de făină supraîncinşi

Din primele informaţii, explozia s-a produs la etajul 5 al fabricii. Echipele de pompieri caută şi alte persoane în interiorul clădirii, dar din totalul de 11 muncitori care se aflau la acea oră, 5 au reuşit să iasă singuri afară.

“Se pare că explozia s-a produs din cauza pulberilor emanate de la făina care era în proces de producţie, corelate cu ventilaţia care nu a fost dimensionată la capacităţile specifice calităţii de făină prelucrată”, a spus Scripcaru.

Potrivit specialiştilor, dacă nu sunt îndeplinite anumite condiţii în timpul procesului de producţie, vaporii de la făină care ajung în spaţiu închis la o anumită temperatură pot produce o explozie.

Incendiul a fost stins în jurul orei 21.40.

Cauzele producerii exploziei sunt în curs de investigare. O echipă de specialişti de la INSEMEX Petroşani va face o expertiză.

Raed Arafat: Am pregătit 3 elicoptere

Dr. Raed Arafat, încă secretar de stat în MAI şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat: ”Echipele pompierilor lucrează la faţa locului. Există suspiciunea că sunt persoane aflate sub dărâmăturile de la etajul 1, unde a fost explozia. La nivelul Braşovului a fost declanşat planul roşu şi a fost ridicat nivelul de interventţe la maximum. Au fost alertat forţe din judeţele Covasna, Prahova şi se pregătesc şi din Mureş dacă numărul victimelor va creşte. De asemenea, au fost pregătite trei elicoptere, iar dacă va fi nevoie vor fi trimise pentru a fi transportaţi pacienţi în alte spitale”.

Capacitatea spitalelor din Bucureşti este însă depăşită, deoarece au fost internaţi peste 130 de răniţi în incendiul din Club Colectiv, 90 dintre ei în stare gravă şi critică, mulţi dintre aceştia la terapie intensivă.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version