Sorina Pintea, ministrul Sănătății, anunță că marți, pe 8 mai, ar urma să aibă loc întâlnirea decisivă înainte de o eventuală intrare în grevă generală a sindicaliștilor din Sănătate.

Oamenii sunt extrem de nemulțumiți în special din cauza scăderii salariilor, ca urmare a intrării în vigoare a noii legi a salarizării, dar mai ales a noului regulament de acordare a sporurilor care sunt plafonate la cel mult 30% din venitul net.

Miercuri, pe 2 mai, reprezentanții Sanitas au prezentat o listă cu revendicări. În paralel, premierul Viorica Dăncilă a solicitat organizarea unui grup de lucru care să analizeze solicitările sindicaliștilor.

Membrii grupului de lucru au luat în calcul revendicările și au venit cu o serie de propuneri. Iar toate aceste aspecte vor fi discutate în timpul întâlnirii decisive de marți, de pe 8 mai, de la ora 10.00, de la Palatul Victoria.

Anunțul oficial al acestei întâlniri decisive a fost făcut de Sorina Pintea, ministrul Sănătății, în timpul unui eveniment organizat vineri la Bacău.

Sorina Pintea a precizat că la întâlnire vor participa o delegație a sindicaliștilor, membrii grupului de lucru solicitat de premier, dar și Viorica Dăncilă, Sorina Pintea, Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, și Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor.

În funcție de rezultatul obținut la întâlnirea de marți, sindicaliștii din Sănătate vor anunța dacă își mențin ideea de a intra în grevă generală din 11 mai sau dacă decid să renunțe la greva respectivă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version