Celor din UNPR nu le-a picat deloc bine decizia PSD de a semna alianţe numai la nivel local şi judeţean cu ei pentru alegerile din iunie. Primul semnal a fost alegerea, luni, a unor lideri de grup la Senat şi Camera Deputaţilor, rupându-se de grupurile PSD.

unpr

Nemulţumirea este mare pentru că protocolul Alianței de Centru Stânga înregistrat la tribunal este valabil până în 2020, iar conform acestuia nu ar fi trebuit să se pună problema de liste separate la alegerile locale și parlamentare.

“Documentul care urmează să fie semnat miercuri va stabili detaliile pentru alegerile locale și parlamentare. Dacă lucrurile nu vor sta așa, dacă protocolul nu va fi semnat, pentru UNPR este mult mai avantajos ca alegerile locale să se desfășoare în două tururi. În acest caz, trebuie să ne gândim la ce este mai avantajos pentru noi, două tururi de scrutin la alegerile locale”, precizează surse din UNPR.

Președintele formațiunii, Gabriel Oprea, a anunţat luni, la Senat, că UNPR va semna un protocol de colaborare cu PSD pentru alegerile locale și parlamentare din anul 2016. Atenţie! Un protocol la nivel naţional. Dacă documentul nu va fi semnat, UNPR va susține alegerea primarilor în două tururi, înclinând, astfel, balanţa în favoarea PNL.

Luni,  în prima zi a noii sesiuni parlamentare, UNPR i-a desemnat, în plenul Legislativului, pe Ion Răducanu lider al grupului partidului din Camera Deputaţilor şi pe Haralambie Vochiţoiu şef al grupului formaţiunii din Senat. Anterior, UNPR depusese la Birourile permanente solicitarea privind desprinderea de PSD şi constituirea de grupuri parlamentare proprii.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version