Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Nicușor Dan vrea să îl demită pe șeful Direcției Juridice a PMB / Numai că Adrian Iordache a acupat funcția prin concurs /BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 

Iohannis a promulgat legea prin care medicii se pot pensiona la cerere

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea prin care medicii se pot pensiona la cerere, la vârsta de 67 de ani.

Este vorba despre Legea pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, adoptată pe 28 noiembrie de Camera Deputaţilor – for decizional -, cu 168 de voturi „pentru”, 36 împotrivă și 42 de abţineri, iar un deputat nu a votat.

„Medicii, indiferent de sex, care împlinesc vârsta de 67 de ani după dobândirea funcţiei de conducere şi care fac parte din comitetul director al spitalului public sau exercită funcţia de şef de secţie, şef de laborator ori şef de serviciu medical, vor fi pensionaţi conform legii. Medicii în vârstă de 67 de ani nu pot participa la concurs şi nu pot fi numiţi în niciuna dintre funcţiile de conducere care fac parte din comitetul director al spitalului public sau de şef de secţie, şef de laborator ori şef de serviciu medical”, se arată în articolului 185, alin. 13 din noua lege.

„Medicii se pensionează, la cerere, la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex. Cererea privind menţinerea în activitate până la împlinirea vârstei de 67 de ani se depune, de către medic, la unitatea angajatoare, cu cel puţin 3 luni înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare prevăzute de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare”, se mai arată în articolul 391, alineatul (1), modificat.

18 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv