Președintele Klaus Iohannis l-a contrazis pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în privința deschiderii în format fizic a tuturor școlilor, la 13 septembrie.

Șeful statului a declarat miercuri, la comana, că „se vor lua măsuri dacă valul 4 al pandemiei de COVID-19 se va intensifica”.

„Dacă totuși numărul cazurilor va crește, sigur se vor lua măsuri. Se vor trece școlile pe diferite formate, în funcție de ratele de incidență”, a explicat Iohannis.

Ministrul Cîmpeanu a declarat, marți, fără echivoc: „Mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderea școlii cu prezență fizică pentru toți elevii fără scenarii de funcționare”.

Miercuri, Cîmpeanu a fost mai ponderat, dar s-a declarat în continuare „optimist”:

„Acei elevi care au contraindicaţii certificate medical vor trebui să aibă în continuare acces la învăţământul online. Pentru că pandemia nu s-a încheiat şi vor avea în continuare acces acei elevi care au comorbidităţi sau care au contraindicaţii certificate medical. Există, bineînţeles, îngrijorări, dar numitorul comun este dat de dorinţa ministerului împreună cu FNAP, vorbesc sub rezerva confirmării reprezentantului acestei structuri (a părinților -n.r.), de începere a şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii la data de 13 septembrie. Sigur că da, luăm cu toţii în considerare evoluţii epidemiologice complet atipice, nu ne dorim aceste evoluţii, facem eforturi ca şcolile să fie pregătite din toate perspectivele, rămânând în acelaşi timp optimişti şi unii şi alţii că vom putea relua şcoala cu prezenţă fizică pentru toţi elevii începând cu 13 septembrie. (…) Îmi manifest optimismul”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version