Președintele Klaus Iohannis a vizitat, vineri, Centrul naţional de stocare a vaccinurilor anti-COVID 19, amenajat la Institutul „Cantacuzino”, declarându-se impresionant de „ce s-a realizat aici”.

Iohannis a fost însoțit de premierul interimar, Nicolae Ciucă.

Iată declarațiile:

„Aici, la Cantacuzino, s-a creat un centru special, toate dozele de vaccin vor veni inițial aici și de aici vor fi distribuite în țară. E impresionant ce s-a realizat aici de la ultima mea vizită.

Am discutat cu cei implicați procedurile, modul în care se transportă vaccinurile. Totul este organizat. Imediat după Crăciun vom intra direct în campania de vaccinare. Dozele de vaccin vin în tranșe, prima e simbolică, de 10.000 de doze, apoi din ianuarie vin doze mai mari, noi credem că cel puțin 100.000 de doze săptămânal.

În prima etapă va fi vaccinat personalul medical, apoi personalul general. Noi credem că în martie, aprilie, mai începe vaccinarea generală a populației.

Vom avea diferite tipuri de vaccin, toate sunt foarte bune, autorizate la cele mai înalte standarde europene. Toate sunt sigure și așa vom putea, dacă ne mobilizăm și mergem la vaccinare, să scăpăm de pandemie”.

Iohannis a făcut din nou apel la români să respecte restricțiile impuse de Guvern:

Iohannis: „Restricțiile rămân și de Crăciun, și de Anul Nou. Nu putem să ne relaxăm”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version