Președintele Klaus Iohannis a „uitat” subit de amenințările lansate către profesoriatunci când au „îndrăznit” să facă grevă, iar acum le promite că majorările salariale vor continua.

Iohannis trece la amenințări către profesorii greviști: „Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenenele?”

Luni, la festivitatea de deschidere a noului an școlar, unde a mers la Şcoala gimnazială nr. 162 din Capitală, șeful statului a spus:

„Măririle salariale din acest an sunt un pas în direcţia corectă, dar cu siguranţă că meritaţi mai mult. Creşterea medie de 25% a salariilor din învăţământ a devenit realitate după ce aţi atras atenţia societăţii asupra importanţei meseriei de dascăl. Continui să susţin şi creşterea salariilor începând cu 1 ianuarie 2024 şi vă asigur că rămân ferm în a sprijini toate demersurile prin care angajamentele luate de Guvern în această vară să devină realitate”.

Iohannis a participat laeveniment împreună cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi cu primarul Sectorului 1al Capitalei, Clotilde Armand.

Fără a aminti că încă există sute de școli cu WC în curte, Iohannis a lăudat investițiile pe care le vor face Guvernul și autoritățile locale, cu bani din PNRR: „„Vorbim de peste un miliard de euro pentru dotări cu mobilier nou, modern, echipamente IT de ultimă generaţie şi laboratoare noi, precum şi cu materiale didactice. Astfel, peste 5.600 de şcoli vor beneficia de un mediu educaţional modern”.

Preşedintele Iohannis a mai spus că noua legislaţie a educaţiei revalorizează cariera didactică:

„Încurajăm titularizarea în unităţile de învăţământ din zone defavorizate, fiind introduse şi o serie de elemente care vor genera predictibilitate în ceea ce priveşte norma didactică. Toate aceste modificări au fost făcute pentru că avem nevoie de cadre didactice cu vocaţie”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version