Şefii Universităţii Constantin Brâncuşi, din Târgu Jiu, au decis, luni, să-i acorde titlul de Doctor Honoris Causa actorului şi regizorului Ion Caramitru, actualul şef al Teatrului Naţional din Bucureşti.

Ion Caramitru

La eveniment au participat cadrele didactice şi şefii universităţii, dar şi autorităţi locale şi judeţene şi fani ai lui Caramitru.

Adrian Gorun, preşedintele Senatului UCB, a precizat că “săvârşim un act de mare încărcătură valorică, prin care îl aşezăm pe marele actor şi regizor Ion Caramitru la locul ce i se cuvine, în avangarda galeriei înaltelor personalităţi ale mediului nostru universitar. Îi urăm bun venit în comunitatea academică născută sub patronajul spiritual al genialului Constantin Brâncuşi, asigurându-l de întreaga preţuire. Ion Caramitru este una dintre personalităţile remarcabile ale culturii naţionale şi europene actuale, o personalitate completă şi atât de complexă, încât e necesară o trudă îndelungată spre a-l defini, descoperindu-l în profunda sa esenţialitate”.

Vizibil emoţionat, Caramitru a anunţat şi el că “am 75 de ani, îmi duc această vârstă în spinare şi mă simt dator să vă spun că dacă evenimente importante pe care le-am petrecut şi lucruri importante pe care le-am făcut au fost cândva apreciate, cred că nimic nu poate întrece emoţia pe care v-o mărturisesc acum de a primi un titlu academic. Este mai mult decât orice decoraţie sau oricare recunoaştere directă a unei activităţi pe care cineva o face. Sunt copleşit de atenţie”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version