Faimosul tenor Jose Carreras, care a concertat în Bucureşti şi va avea un spectacol şi la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, a vizitat secţiile de transplant de măduvă de la Spitalul Fundeni, pe care le susţine financiar de 16 ani prin fundaţia care-i poartă numele.

carreras fundeni
<strong>captură stiritvrro<strong>

“Sunt fericit că şi contribuţia noastră umilă şi modestă poate ajuta pacienţii români”, a spus celebrul tenorul, cu pioşenie.

“Toţi au ochi frumoşi. Sunt cu măşti şi le-am văzut doar ochii. Să pot ajuta puţin, puţin, e un moment de fericire”, a adăugat el vineri, în timpul vizitei de la Spitalul Fundeni.

carresras fundeni 1
<strong>captură stiritvrro<strong>

Jose Carreras a văzut aici pentru prima dată centrul de transplant medular căruia i-a donat echipamente începând din anul 2004.

Totodată, prin programul pe care îl susţine, echipa medicală de la Fundeni a învăţat de la specialiştii Centrului de Transplant Medular din Regensburg, Germania, iar acum poate face toate tipurile de proceduri.

carreras fundeni 2
<strong>captură stiritvrro<strong>

“De la un transplant pe an la peste 130 e un salt uriaş. În mare parte îi datorăm acest lucru”, a declarat, potrivit stiri.tvr.ro, dr. Anca Coliţă, de la Centrul de Transplant Medular Fundeni.

Cu o zi înainte de vizita de la Fundeni, Jose Carreras a susţinut un concert în Pavilionul Central Romexpo din Capitală. Faimosul tenor a adus un omagiu tinerilor decedați în incendiul din Club Colectiv, cărora le-a dedicat aria “Ave Maria”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version