Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul va aproba noile măsuri de relaxare de la 1 august adoptate de CNSU / ANM: Cel mai agresiv val de caniculă din această vară a debutat cu Cod Galben / 

Breaking News:

Judecătoarea care l-a eliberat pe Hayssam din motive medicale a murit de cancer

Sofica Dumitrașcu, judecătoarea care l-a eliberat în anul 2006 pe Omar Hayssam din motive medicale (susținea că are cancer de colon, fiind chiar operat de medici care au confirmat boala, dar a fugit din țară) a murit chiar ea de cancer, vineri, la vârsta de 55 de ani.

sursă foto: România Liberă
sursă foto: România Liberă

Sofica Dumitrașcu a făcut apoi parte și din completul de judecatăand era judecator la Curtea de Apel Bucuresti care l-a condamnat pe Hayssam la 20 ani închisoare pentru răpirea jurnaliștilor români în Irak.

După 7 ani, în iulie 2013, Hayssam a fost prins și adus în țară. El este în prezent încarcerat, fără a mai acuza că este bolnav de cancer.

În 2009, judecătoarea a promovat la Înalta Curte de Casație și Justiție iar în iunie 2012, a făcut parte din completul de judecată care l-a condamnat pe fostul premier PSD Adrian Năstase la 2 ani de închisoare cu executare.

Anterior, în decembrie 2011, ea a dispus achitarea lui Nastase în dosarul “Mătușa Tamara”.

În anul 2014, Sofica Dumitrașcu s-a pensionat și a activat ca avocat. Unul dintre clienții săi a fost Gigi Becali.

CSM a transmis un mesaj de condoleanțe: “Consiliul Superior al Magistraturii își exprimă profundul regret pentru încetarea din viață, după o grea suferință, a doamnei Sofica Dumitrașcu, fost judecător în cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Ne exprimăm, totodată, înalta apreciere pentru întreaga sa activitate profesională pusă în slujba justiției române și transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să o odihnească!”.

4 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv