Valeriu Gheorghiță a descoperit, după 4 luni de la debutul campaniei de vaccinare, că în mediul rural este dificilă accesarea platformei electronice, astfel că a anunțat, marți, că de săptămâna viitoare va da liber la programarea telefonică și direct la centrele de vaccinare.
 
„Extindem diverse mijloace și căi prin care o persoană poate să acceseze un centru de vaccinare. În mediul rural și nu numai este dificilă accesarea platformei. Sunt două soluții concrete: programarea telefonică fără a avea cont în platformă și programarea direct la centrul de vaccinare”, a anunțat, marți, președintele Comitetului național pentru campania de vaccinare (CNCAV).

Gheorghiță a precizat că aceste modalități de programare sunt valabile pentru întreaga populație:

„Locurile pot fi ocupate prin platformă, telefonic sau direct în centru, persoana e trecută pe lista centrului și i se spune când să se prezinte. Sunt câteva discuții tehnice. De săptămâna viitoare, cât mai repede posibil vrem să avem această posibilitate”.

Începând de marți, crește numărul persoanelor care se vaccinează pe flux cu Pfizer, de la 72 la 84 de persoane pe zi.

Valeriu Gheorghiță a mai anunțat că în spitalele non-covid vor putea fi vaccinați pacienții internați în aceste unități.

Începe vaccinarea prin centrele mobile

De asemenea, miercuri începe activitatea de vaccinare prin centrele mobile. Sunt 14 județe în care va demara pentru moment această etapă de vaccinare, iar pentru centrele mobile vor fi distribuite vaccinuri Moderna.

În municipiul Deva va fi primul centru drive-thru și urmează și alte municipii și județe, în București probabil săptămâna viitoare, a mai anunțat Gheorghiță.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version