Liviu Pop, ministrul Educației, a anunțat marți seara, pe pagina sa de Facebook, că s-a aprobat noul Regulament-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP).

Actul respectiv aduce numeroase modificări în sistemul educațional, iar una dintre acestea prevede ca elevii să aibă interzis la utilizarea telefoanelor mobile în timpul orelor de curs.

Pentru a nu perturba ora de curs, toate telefoanele elevilor vor fi încuiate într-un loc special amenajat în sala respectivă. Liviu Pop vrea, astfel, să-i împiedice pe elevi să se mai filmeze când hărțuiesc cadrele didactice sau se amuză pe seama lor.

Alte schimbări iau în calcul posibilitatea ca elevii să nu mai poată fi pedepsiți dacă nu au uniformă și nici să nu mai fie puși să asigure efectuarea serviciului pe școală.

Imediat au apărut și contestatarii lui Pop. Aceștia îl acuză pe ministrul Educației că a încălcat legea, modificând drepturi altfel decât prin Statutul Elevului.

De asemenea, Pop este acuzat că a luat aceste măsuri de capul lui, fără să se consulte cu cei implicați direct, respectiv elevi, profesori și părinți.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version