Angel Călin, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani unde a murit tânăra gravidă în urmă cu 5 zile, a fost demis, miercuri, de șefa Consiliului Județean (CJ) Botoșani, Doina-Elena Federovici.

Eliberarea din funcție a acestuia vine în urma protestelor zilnice din fața spitalului.

Alexandra Miron, de 25 de ani, afost internată și timp de 7 ore s-a zbătut în chinuri groaznice, fără a primi niciun tratament.

Ea a trimis mesaje disperate medicului curant pentru a-i efectua mai repede operația necesară, dar nu a primit niciun răspuns. Ultimul ei mesaj a fost „Nu am aer”. Amurit de embolie pulmonară.

„Eliberarea din funcție a domnului Angel Călin nu șterge #vina #cadrelor_medicale care nu au intervenit în cazul tragic al Alexandrei, de aceea reiterez solicitare de demisie a medicului curant și a celui care a asigurat garda, care au arătat o totală lipsă de empatie față de o femeie aflată în suferință, precum și carențe uriașe de profesionalism. Este un gest minim de responsabilitate în fața unor asemenea tragedii! Aceste demisii trebuie să vină rapid și fără ezitare, pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple”, a transmis șefa CJ, Doina-Elena Federovici.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version