Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

CCR: Numirile șefilor interimari la TVR și Radio sunt neconstituționale / POLITICĂ: Noul Avocat al Poporului va fi votat în Parlament miercurea viitoare / Orban: Coaliția va avea un singur candidat / ANM / Codul Galben de ploi se mută în sud-vestul țării, apoi în Dobrogea /

Breaking News:

Masca obligatorie în spații deschise în Prahova, de la 1 august

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a decis joi, într-o şedinţă extraordinară, obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, începând cu data de 1 august, pe toată durata stării de alertă.


Decizia a fost luată pe fondul creşterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și îi vizează pe toţi cei care locuiesc şi/sau circulă pe teritoriul judeţului.

„Purtarea măştii, astfel încât să acopere nasul şi gura, va fi obligatorie în spaţii publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în intervalele orare: 07.00-11.00 şi 15.00-23.00. Exceptaţi de la această regulă sunt copiii cu vârsta mai mică de 5 ani”, precizează Prefecturii Prahova, într-un comunicat.

Spaţiile şi intervalele orare au fost stabilite, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică, luând în considerare probabilitatea prezenţei concomitente a unui număr mare de persoane între orele şi în locurile unde se constată dificultăţi în asigurarea distanţei fizice de protecţie sanitară, conform legii.

„În funcţie de evoluţia situaţiei, în zilele următoare, se poate extinde intervalul orar pentru purtarea obligatorie a măştii în spaţiile deschise şi/sau limitarea programului de lucru la terase, cluburi, baruri, precum şi al altor operatori de profil”, se mai arată în comunicat. 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv