Proba scrisă pentru titularizarea în învăţământ va avea loc în data de 15 iulie, cu măsuri igienico-sanitare apeciale, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), potrivit Ordinului privind metodologia de examen, semnat, luni, de ministrul Educației și Cercetării (MEC), Monica Anisie.

Astfel, repartizarea candidaţilor se va face în ordinea descrescătoare a notei obţinute la proba scrisă, pentru titularizare fiind nevoie de minimum nota 7 (şapte), informează, luni, MEC.

Proba de interviu a fost eliminată pentru candidaţii care doresc să ocupe un post în regim „plata cu ora”.

Iată precizările MEC:

Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2020 – 2021 a fost aprobată prin ordin de ministru şi transmisă spre publicare în Monitorul Oficial, a precizat MEC.

În contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea noului coronavirus s-au realizat următoarele modificări ale metodologiei de mobilitate a personalului didactic:

– proba practică şi inspecţia la clasă nu se vor mai susţine, fiind eliminate – pentru anul în curs – prin OUG nr. 70/2020. În schimb, candidaţii care au studiat într-o altă limbă decât cea în care urmează să se realizeze predarea vor susţine şi o probă de limbă care va fi evaluată cu calificativul “Admis/Respins”;

– atât documentele de înscriere pentru mobilitate, cât şi depunerea contestaţiilor pot fi transmise şi online. Totodată, şedinţele de repartizare a posturilor se pot desfăşura şi online;

– transferul consimţit şi pretransferul între unităţile de învăţământ au fost eliminate prin ordonanţă de urgenţă. Aceste etape se vor realiza prin repartizare organizată de către inspectoratele şcolare judeţene;

– etapele de transfer consimţit şi de pretransfer la cererea personalului didactic au fost modificate astfel: cadrele didactice îşi vor depune dosarul de înscriere la inspectoratele şcolare judeţene, iar acestea vor organiza repartizarea candidaţilor.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version