Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au decis, marţi seara, să-l reţină, pentru 24 de ore, pe Caius Streian, medic chirurg la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara.

sursa foto: evz.ro
sursa foto: evz.ro

Bărbatul a fost prins de procurori în flagrant în momentul în care încasa o şpagă de 3.000 de lei din partea unei rude a unuia dintre pacienţii săi.

Medicul ar fi cerut 6.000 de lei pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale, însă ruda pacientului a decis să alerteze procurorii în momentul în care i s-a cerut şpaga.

Ulterior, medicul a fost prins în flagrant în momentul în care încasa prima tranşă de 3.000 de lei. Doctorul va fi prezentat în cursul zilei de miercuri magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Conform procurorilor, “în data de 09.11.2015 inculpatul, în calitate de medic în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara, a primit de la o persoană denunţătoare suma de 1.000 lei, pentru a efectua o intervenţie chirurgicală unui aparţinător al său. Ulterior, în dimineaţa zilei de 10.11.2015, inculpatul a chemat-o pe respectiva persoană şi i-a comunicat că starea de sănătate a aparţinătorului său este foarte gravă, iar intervenţia ce urmează a fi efectuată este foarte scumpă, astfel că suma de 1.000 lei este insuficientă, pretinzând încă 5.000 lei. În data de 10.11.2015, în jurul orelor 15,00, la solicitarea inculpatului, persoana denunţătoare i-a remis suma de 3.000 lei, din cei 5.000 lei pretinşi, acesta fiind surprins în flagrant”.

Caius Glad Streian este şi cadru universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version