Medicii de familie sunt revoltați de remarca lui Virgil Guran, consilier al premierului Ludovic Orban: „E ca la militari, îi trimiți la război, mai mor unii dintre ei, din păcate.”

Totul a pornit de la anunțul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, care vrea să îi trimită pe medicii de familie la domiciliul pacienților infectați cu coronavirus.

Medicii de familie acuză însă că nu dispun de mașini care pot fi decontaminate, nici de echipamente potrivite și nici de posibilitatea de a se echipa și dezechipa în condiții de siguranță.

Ei susțin că până acum au acordat consultații online și au monitorizat pacienții cu forme ușoare de COVID-19, pe cei externați sau asimptomatici. Aceasta, în ciuda faptului că nu au primit de la minister niciun material de protecție. 

„Declarația reprezentantului Guvernului este cinică și iresponsabilă”

Medicii de familie cer acum „demiterea urgentă” a lui Virgil Guran şi aşteaptă scuze publice adesate corpului medical: „Declarația a fost făcută în contextul reacției medicilor de familie la afirmația ministrului Sănătății, care a anunțat că aceștia se vor deplasa la domiciliile celor confirmați pozitiv. Declarația lui Virgil Guran, reprezentant al Executivului, este cinică și iresponsabilă, militarii merg la război înarmați, nu ca medicii de familie, cu mâinile goale. Lipsa de respect pentru medici și lipsa de empatie față de pacienți îl descalifică pentru orice funcție publică. Sperând că declarația acestui consilier este o părere personală și nu reprezintă poziția Guvernului român, Societatea Naţională de Medicina Familiei cere urgent demiterea sa.”

Reprezentanții medicilor de familie au solicitat și o întâlnire urgentă cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Acesta le-a promis inițial că îi va primi luni, însă pe agenda sa figurează doar o întâlnire cu reprezentanții Sanitas.

 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version