Medicii nu pot emite de trei zile rețete electronice, după ce sistemul electronic PIAS al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a căzut din nou.

sursa foto jurnalistiiro
Iată ce a postat pe Facebook dr. Sandra Alexiu: 
 

“A treia zi in care nu merg sistemele informatice. De astazi dimineata nu putem folosi retetele online, softurile merg cu mare deficultate, nu se valideaza serviciile.

Suntem la limita celor 72 de ore peste care nu vor mai fi recunoscute serviciile.

Nu se poate sa nu te intrebi de ce nu reactioneaza CNAS cand deja toti cei din sistemul medical consata nefunctionarea sistemului. Nu merge nicaieri, sunt din ce in ce mai multe voci, curg sute de mailuri catre suport si nu e niciun raspuns.

Conform legii, CNAS trebuie sa comunice oficial nefunctionarea sistemelor informaticem precizand ORA si ZIUA.

Intre timp noi nu putem elibera retete, bilete de trimitere, pacientii au de suferit.

Dovada ca sistemul nu functioneaza se poate capata aici:
http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html

​Conducerea CNAS a fost avertizată încă din data de 25 mai 2017, cu mai bine de 3 luni înainte de arestarea lui Marian Burcea, președintele de atunci al Casei, că vor expira două contracte majore de mentenanță – cea la bazele de date Oracle și cea la SIPE (rețeta electronică) și că trebuie demarate procedurile de achiziție, potrivit unui document obținut de HotNews.ro și publicat pe data de 16 mai. 

Totuși, timp de un an, nu s-au făcut aceste achiziții, fapt care a blocat emiterea rețetelor electronice și a scos medicii în stradă. Oficialii CNAS spun că ‘situația a apărut ca urmare a arestărilor de anul trecut și a schimbărilor dese din conducerea autorității’, dar nu doar președintii sunt responsabili, ci și alți directori, precum Liliana Maria Mihai, care este în continuare director general al Casei.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version