Medicul Marian Stamate, cel care joi s-a electrocutat în timpul unei operaţii pe care o efectua la Spitalul Colţea, din Bucureşti, a anunţat că va da în judecată conducerea instituţiei respective.

cancheta3persoaneelectrocutatein-1469713376

Stamate s-a electrocutat în momentul în care se pregătea să folosească un electrobisturiu defect. Bărbatul a ajuns în stare gravă, dar stabilă, la secţia de Terapie Intensivă a spitalului, iar operaţia a fost continuată de un alt medic aflat în incinta spitalului.

Din fericire, medicul, asistenta şi pacientul implicat în poveste au trecut cu bine peste momentul dificil, chiar dacă pacientul a fost şi el electrocutat, iar hainele asistentei au luat foc de la scânteile care au sărit pe ea.

La 24 de ore de la incident, medicul Marian Stamate a anunţat că va da conducerea Spitalului Colţea în judecată: “voi acţiona în instanţă conducerea spitalului, dacă şi alţi colegi merg cu mine este mult mai bine, dar şi aşa voi acţiona. Doamna manager este manager de 7 sau 8 ani a spitalului, nu voi comenta modalitatea prin care a ajuns şi susţinerea pe care o are, însă nimic nu o recomanda nici atunci şi nici acum pentru a conduce acest spital. Nu are nici dorinţă, nici putinţă, nici abilităţi tehnice sau experienţa necesară. Am fost de faţă când echipa care se ocupă de revizie şi mentenanţă a verificat echipamentul după primul incident când m-am electrocutat în urmă cu 3 luni. Nu au ştiut ce e de făcut şi nici nu au arătat că ar avea cunoştinţe despre aparatura medicală. Blocul operator ORL are un singur aparat medical avizat pentru funcţionare, cel care a produs incidentul de ieri, iar pentru restul aparaturii trebuie să semnăm pe proprie răspundere că ne asumăm riscul să îl folosim, dar problema nu e că facem pe riscul nostru, ci că e riscul şi viaţa pacienţilor în joc”, a fost mesajul transmis de medicul Marian Stamate.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version