Începând de miercuri, 1 februarie, intră în vigoare ordonanţa de urgenţă care prevede ca studenţii să circule gratuit cu trenul.

 

 

tren, gara 2

Pentru a lămuri această situaţie, Gigel Paraschiv, secretar de stat pentru învăţământ superior, a ieşit luni pe interval cu mai multe precizări.

Printre altele, Gigel Paraschiv a precizat că de prevederile Ordonanţei respective beneficiază toţi studenţii care sunt înscrişi la universităţi de stat sau private, cu condiţia ca universităţile respective să fie autorizate sau acreditate.

Reprezentantul Ministerului Educaţiei susţine că această Ordonanţă va avantaja 464.273 de studenţi şi că statul va cheltui, cu subvenţionarea acestor călătorii, în jur de 100 de milioane de lei pe an.

În plus, Gigel Paraschiv a ţinut să precizeze că studenţii beneficiază de gratuitate la transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, la clasa a II-a, şi că gratuitatea este valabilă pe tot parcursul anului, indiferent de vârsta studenţilor, inclusiv pe perioada vacanţei de vară.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version