Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: DNA cere Camerei Deputaților ridicarea imunității lui Bănicioiu / El este acuzat de luare de mită în formă continuată

Breaking News:
 

Ministerul Sănătății: Transplanturile pulmonare vor fi reluate ”în scurt timp” la AKH

Ministerului Sănătății anunță reluarea ”în scurt timp” a procedurilor de transplant pulmonar, în urma semnării scrisorii de intenție între Agenția Națională de Transplant și organizația europeană de profil Eurotransplant.

operatie Spitalul Militar Central, medic p8
foto arhivă: Spitalul Militar Central

“Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a avut o serie de întâlniri cu prof. Bruno Meiser, președintele Eurotransplant, și prof. Walter Klepetko, șeful Secției de chirurgie toracică și al programului de transplant pulmonar de la Clinica Universitară AKH din Viena, acolo unde sunt efectuate operațiile de transplant pentru pacienții români, cu organe prelevate și puse la dispoziție prin rețeaua Eurotransplant”, precizează, joi, ministerul.

Astfel, s-a stabilit că pentru toți cei 7 pacienți români aflați în evaluare vor fi reactivate procedurile necesare, primii 2 dintre aceștia urmând să fie supuși transplantării imediat ce vor fi identificați donatorii compatibili.

Trebuie semnat însă un nou acord, la 3 ani de la expirarea primului

Următorii pași stabiliți includ oficializarea relației României cu Eurotransplant, prin semnarea unui nou acord – ultimul încheiat expirând la finele anului 2013 -, evaluarea și recoltarea plămânilor de la eventualii donatori români și, ulterior, înființarea a minimum 3 centre regionale de urmărire post-transplant în țara noastră.

“Părțile au convenit, totodată, că pe fondul creșterii cererilor pentru acest tip de procedură terapeutică, respectiv de faptul că AKH, prin agenția Eurotransplant, nu poate asigura mai mult de 10 transplanturi anual, este imperios necesară deschiderea unui Centru Național de Transplant în România”, mai precizează Ministerul Sănătății.

Despre un proiect concret privind construirea unui astfel de centru ministrul Achimaș Cadariu nu se spune însă nimic.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv