Toată lumea se plânge că sistemul public de sănătate din România este la pământ, numai ministrul Nicolae Bănicioiu nu vede şi ne asigură că “Sănătatea este pe plus iar de la anul vom primi mult mai mulţi bani”.

sursa foto: bzv.ro
sursa foto: bzv.ro

Chiar dacă în multe zone din ţară se face “medicină pe genunchi” iar condiţiile din cele mai multe spitale de stat sunt sub orice critică, guvernanţii se laudă că pot acoperi fără probleme “toate nevoile”.

Astfel, ministrul Sănătăţii a anunţat că instituţia pe care o conduce nu se va afla printre cele privilegiate la rectificarea bugetară de toamnă. Motivul: nu are nevoie.

“Ministerul Sănătăţii are suficienţi bani pentru a acoperi toate nevoile pe care le avem în acest moment, inclusiv pentru programele naţionale şi pentru eventualele despăgubiri din cazul Maternitatea Giuleşti (n.r. – Ministerul Sănătăţii a fost obligat să plătească daune de 4,2 milioane de euro în cazul celor 11 bebeluşi morţi sau răniţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 2010)”, a anunţat Bănicioiu.

Mai mult,  ministrul se laudă că “Sănătatea este pe plus, iar de anul viitor vom primi mult mai mulţi bani astfel că ne vom apropia, încet, dar sigur, de îndeplinirea obiectivului de 6% din PIB”.

Bănicioiu a vorbit şi despre majorarea salariilor medicilor cu 25%m afirmând că aceasta este acoperită graţie economiilor rezultate din introducerea cardului de sănătate.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version