Ministrul Educației, Mircea Dumitru, consideră că elevii stau „nepermis de mult” să își facă temele acasă, de multe ori ajutați de părinții, când ar trebui să fie rezolvate în timpul orelor de curs.

mircea dumitru digi 24

Stau mult ca să-și pregătească orele, da, foarte mult, nepermis de mult. După ce termină programul la școală, tot cu școala se ocupă pentru că trebuie să facă aceste teme care li se dau la școală și care, în mod normal, ar trebui rezolvate în timpul în care sunt în școală, nu ar trebui supraîncărcați și acasă. Ideea aceasta ca într-un fel sau altul pe parcursul întregii zilei te ocupi numai de rezolvarea unor teme școlare nu e normală pentru educația actuală și impune asupra copilului un ritm de lucru și o cantitate de muncă care sunt nerezonabile”, a declarat ministrul Educației, duminică, la Digi24.

 

Ministrul Educației a arătat că opinia sa privind rezolvarea temelor la școală este împărtășită și de alți educatori.

“Nu o spun eu (că temele trebuie făcute la școală — n.r.), o spun foarte mulți educatori. (…) Ideea că, într-un fel sau altul, pe parcursul întregii zile tu te ocupi numai de rezolvarea unor teme școlare, nu este normală pentru educația actuală și impune asupra copilului un ritm de lucru și o cantitate de muncă nerezonabile pentru vârsta lui”, a precizat Mircea Dumitru.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version