Zeci sau poate chiar sute de elevi s-au ales cu toxiinfecţii alimentare, în ultima perioadă, din cauza alimentelor consumate în cadrul programului “Cornul şi laptele”.

curaj guvern 3

S-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire în masă la şcoli din Galaţi, Buzău, Piteşti, Braşov sau Pechea. Iar Adrian Curaj, ministrul Educaţiei, anunţă că ar vrea înlocuirea programului “Cornul şi laptele” cu o masă caldă pentru elevi.

“Mă îngrijorează situaţia. Am văzut din ce în ce mai multe cazuri. Încercăm să căutăm resurse pentru că ne trebuie resurse consistente ca să trecem de la ce avem acum, “Cornul şi laptele”, la o masă caldă. Atunci când vom reuşi să găsim resurse, sper eu că o parte bună din ele să fie asigurate din fonduri structurale, vom anunţa. Copiii pot primi pachetele pregătite, să fie transportate de o firmă care duce aşa ceva cu toate testările potrivite, cu tot ce trebuie, şi ne gândim până la urmă şi la efectul pe care l-ar avea asupra copiilor noştri. Mă preocupă real faptul că sunt din ce în ce mai multe cazuri de toxiinfecţii alimentare. Trebuie să ne uităm atent de unde găsim resurse ca să facem o schimbare, care trebuie să fie reală şi predictibilă, a programului înspre masă caldă”, este mesajul transmis de ministrul Educaţiei.

În plus, acesta susţine că este în legătură permanentă cu Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Agriculturii pentru a se stabili exact ce se întâmplă cu produsele şi analizele făcute.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version